Izvor: RTS, 19.Apr.2021, 20:19

Uručene nagrade Grada Beograda

U okviru manifestacije "Dani Beograda" dodeljene su nagrade grada Beograda za 2019. i nagrade "Despot Stefan Lazarević" za 2020. koje se dodeljuju prvi put. Svečano je otkriven i spomenik Despotu Stefanu Lazareviću u glavnom gradu.
Na dan kada su, 1867. ključevi Beograda predati Knezu Mihajlu, a tursku stražu na Kalemegdanu zamenili srpski vojnici, nagrađuju se oni koji vek i po kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čine najlepšu sliku prestonice.

Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda rekao je da smo prešli dug put od tih vremena do danas.
"Danas je Beograd moderna evropska prestonica. Beograd pre svega čine ljudi i sve ono što oni rade. Vaša posvećenost, entuzijazam, vredan rad i herojstvo doprinosi da naš grad još brže napreduje i da se njegova slava prenosi i van granica naše zemlje", istakao je Radojičić.
Slogan manifestacije Dani Beograda "Kultura je pobednik", potvrdili su dobitnici nagrade.
"Ja sam se u ovom gradu rodio i u ovom gradu sam proveo najveći deo svog života i gde god da odem to je deo mog identiteta", naglasio je glumac Miloš Biković.
Operska umetnca Jadranka Jovanović istakla je da je veoma ponosna i radosna što je dobitnica nagrade koja nosi ime grada Beograda.
Da se stvaralo i u doba pandemije pokazali su dobitnici nagrada za prošlu godinu. Istaknuti pojedinci iz oblasti umetnosti, nauke, medicine, arhitekture, obrazovanja, sporta i herojskih dela.
"Kao što je Solomon rekao, postoji vreme kada se seje, postoji vreme kada se ore i vreme kada se žanje. Nagrade su onaj trenutak kada se žanje", rekao je dr Dragan Simeunović profesor Fakulteta političkih nauka.
Nagradu za herojsko delo dobio je Branko Antić, taksista iz Beograda koji je pokrenuo akciju besplatnog taksi prevoza za sve medicinske radnike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.