Izvor: B92, 21.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene Bizart nagrade

Beograd -- Bizart nagrade, za najuspešniju saradnju sektora kulture i dizajna i poslovnog sektora, dodeljene sinoć u Paviljonu Cvijeta Zuzorić.

Nagrada je ustanovljena s ciljem podsticanja finansiranja kulture i stvaranja veza između kulture i biznisa. Nagrade, statuete poznatog dizajnera Mirka Ilića, za najuspešnije partnerstvo dizajna i biznisa dobili su dizajner Aleksandar Maćašev sa svojim saradnicima i Erste banka. Najuspešnju saradnju u oblasti kulture i poslovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sektora imali su Udruženje građana "Kiosk" i Telenor.

"Smisao projekta je da se desi nešto što je decentralizacija kulture u jednoj velikoj meri, pošto smo radili gradove po celoj Srbiji; da se uradi nešto što je permanentna umetnost, nešto što će ostati u gradu i, s druge strane, da afirmišemo mlade umetnike", kaže Dorijan Kolundžija, iz udruženja građana Kiosk.

Odluku o nagradama donosi komisija sastavljena od prošlogodišnjeg dobitnika nagrade, predstavnika poslovnog sektora, direktora institucija kulture, dizajnera i umetnika. Najvažniji kriterijumi su inovativnost, kvalitet partnerstva i projekta.

"Istovremenost, prepoznavanje i jednog i drugog partnera, pokretanje inicijative s obe strane i jako važan inovativni pristup i još jedan važan momenat se javio, a to je decentralizacija", kaže Anica Tucakov, direktorka fondacije "Balkankult".

Ministarstvo kulture, pokrovitelj akcije, nastoji da dodeljivanjem ovih nagrada motiviše ulaganje u kulturu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.