Izvor: B92, 14.Jan.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručena pomoć deci u Svratištu

Beograd -- Sredstva od prodaje ulaznica za tradicionalni maskenbal u Zvezdara teatru utrošena su za kupovinu najpotrebnijih stvari deci u Svratištu u Krfskoj ulici.

Poklone su uručili predstavnici Opštinskog odbora Demokratske stranke Zvezdara, koji su nedavno i organizovali maskenbal, kao i predstavnici Gradske opštine Zvezdara.

U Svratištu za decu koja žive na ulici ponovo je toplo. Osim celodnevnog grejanja, Svratište u Krfskoj dobilo je i pomoć opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zvezdara, na kojoj se Svratište i nalazi.

"Oni su nas pitali šta nam treba i to je najbolje da nas uvek ljudi pitaju šta nam je potrebno", kaže koordinatorka Svratišta Milica Đorđević.

"Dobili smo sredstva za higijenu, kancelarijski materijal, pribor za rad sa decom i, što nam je veoma drago, dobili smo konačno fotoaparat da možemo i mi da slikamo decu", dodaje ona.

Predsednik opštine Zvezdara Milan Popović navodi da to "nisu velika sredstva, ali postoji želja da se pomogne ljudima".

"Svratište se smestilo na teritoriji opštine Zvezdara i dobili smo dete koje sada treba da ljuljamo", rekao je Popović.

Kroz Svratište u Krfskoj dnevno prođe oko tridesetoro dece.

U Svratištu kažu da su njihove terenske službe registrovale više od 260 maloletnika koji žive na ulici, ali budući da Novi Beograda i Zemun nisu dovoljno istraženi, procenjuje se da na ulicama živi više od hiljadu dece.

U opštini Zvezdara kažu da je ovo samo početak i da će i ubuduće pomagati Svratište kako bi što više dece bez doma našlo utočište, obrok i toplu ljudsku reč.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.