Izvor: Blic, 14.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urgentni centrar bez plafona

Urgentni centrar bez plafona

BEOGRAD - U zgradi Urgentnog centra juče je, kako su nam javili pacijenti koji su se tog trenutka zatekli u hodniku ove zdravstvene ustanove - pao plafon! Stepenište ispred zgrade u kojoj je smeštena koronarna jedinica (preko puta prijemnog centra), u toku jučerašnjeg prepodneva bilo je zakrčeno opalim malterom i šutom, tako da se na sprat moglo otići jedino liftom, a odronjeni malter raspršio se do samog ulaza u zgradu. Prilaz je 'obezbeđen' >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krajnje improvizovano - poprečena je jedna klupa iz hodnika i to je bilo jedino upozorenje da se tom mestu ne prilazi.

- Zgrada je u veoma lošem stanju - kaže za 'Blic' direktor Urgentnog centra prof. dr Milovan Mitrović i dodaje da je to samo deo brojnih problema sa kojima se suočava ova ustanova kroz koju svakodnevno prođe više stotina, a ponekad i hiljadu pacijenata.

Rupa na plafonu, prema svedočenju očevidaca, ima u prečniku više od dva metra. Niko se ne usuđuje ni da pomisli šta bi se dogodilo da je deo tog šuta i maltera pao na glavu nekom pacijentu, lekaru ili sestri, što se, srećom, ovog puta nije dogodilo. Z.D.M.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.