Urgentni centar KCS dobio novo Odeljenje nefrologije

Izvor: RTS, 24.Jan.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Urgentni centar KCS dobio novo Odeljenje nefrologije

U Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije pušteno je u rad novo Odeljenje nefrologije.
Novo odeljenje nadovezuje se na već postojeći, renovirani Centar za transplantaciju. Urgentni centar se u ovom trenutku renovira i spolja i iznutra.

"Nama je uvek drago da otvaramo, odnosno renoviramo jedno po jedno odeljenje", kaže direktor Urgentnog centra KCS, doktor Marko Ercegovac i dodaje da ova institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radi sve vreme tokom renoviranja.
Ukazuje na to da je unapređeno i Odeljenje za transplantaciju.
"Imamo četiri nova kreveta intenzivne nege za transplantaciju, odnosno Odeljenje za transplantaciju bubrega u sklopu Centra za transplantaciju organa. S druge strane, postoji poluintenzivna nega i izolovane sobe koje su tu u slučaju potrebe za eventualnu dijalizu", rekao je dr Ercegovac.
U rekonstrukciju se, kako kaže, krenulo postepeno – "deo po deo".
"Krenuli smo prvo sa rekonstrukcijom dela urologije, nefrologije, potkrovnih prostorija koje bi omogućile izmeštanje lekarskih soba i povećanje kapaciteta bolesničkih postelja", objašnjava direktor Urgentnog centra.
U ovoj instituciji su ponovo, posle tri meseca pauze, urađene transplantacije. Zahvaljujući saglasnosti porodice donora, presađeni su srce, jetra, bubrezi i rožnjače.
Svi pacijenti su dobro.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.