Uradite ovo svaki dan kako bi vaš telefon što duže trajao

Izvor: NovaEnergija.net, 01.Okt.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uradite ovo svaki dan kako bi vaš telefon što duže trajao

Da bi telefon bio rasterećen i da bi radio bolje potrebno je jednu stvar uraditi svaki dan, nekad i više puta.
Svakodnevno korišćenje aplikacija, instalacija novih, preuzimanje fajova, igranje igara, surfovanje netom, prijem SMS poruka i sve ostalo što radite na telefonu, posebno Androida, ostavlja tragove u memoriji uređaja i otežava njegovo korišćenje. Da bi telefon radio rasterećeno i kvalitetnije potrebno je svakog dana izvršiti restartovanje, kako bi se rešili problemi sa zakrčenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << koji mogu nastati na svim tipovima uređaja – povoljnim ili skupljim.
Recimo LG na svom najnovijem modelu, LG Q6, savetuje da se često vrši restartovanje uređaja, kako bi se on održao „svežim“ i „ornim“ za rad. LG kompanija, takođe, savetuje da se koriste fabrički ugrađene aplikacije za održavanje telefona u dobroj kondiciji (u ovom slučaju Smart Doctor), koji vrše optimizaciju rada uređaja.
Dobro je znati da i aplikacije koje ne koristite, kao i one koje čak i izbrišete s telefona i dalje u nekim slučajevima koriste memoriju i druge resurse uređaja, zbog čega bi redovno trebalo restartovati uređaj sa Android operativnim sistemom.
Izvor: Mondo
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.