Upravni odbor Narodnog pozorišta podneo ostavku

Izvor: RTS, 21.Mar.2016, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upravni odbor Narodnog pozorišta podneo ostavku

Pošto ni godinu dana po okončanju konkursa nije imenovan novi upravnik Narodnog pozorišta, Upravni odbor te institucije kulture podneo je ostavku.
Članovi Upravnog odbora ne žele da svojim daljim radom daju legitimitet nezakonitom stanju u kom se nalazi Narodno pozorište, navodi se u zvaničnom saopštenju.

"Usled nezainteresovanosti Vlade Srbije za poštovanje zakonitosti rada Narodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pozorišta, jedne od najznačajnijih institucija kulture u Srbiji, a ne želeći da učestvuje u urušavanju ove institucije, kompletan Upravni odbor podneo je ostavku", navodi se u saopštenju.
Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu je u martu 2015. godine realizovao konkurs za upravnika Narodnog pozorišta, i o rezultatima tog konkursa obavestio Ministarstvo i Vladu.
Kako navode, godinu dana kasnije upravnik još nije postavljen, iako je prethodnom vršiocu dužnosti mandat istekao još u oktobru 2014. godine.
"Vlada i Ministarstvo nisu Upravnom odboru, zaposlenima u Narodnom pozorištu, niti široj javnosti, dali objašnjenje zašto to nije učinjeno, i zašto podržavaju nezakonito stanje koje, prema stručnoj proceni Upravnog odbora, dovodi do sistemskog urušavanja ove važne institucije", navodi se u saopštenju.
Dodaju da je 12. oktobra prošle godine Upravni odbor obustavio svoj rad, kako bi, kažu, još jednom ukazali na dugotrajno nelegalno stanje u vezi sa upravom te institucije kulture. 
Tada je odlučeno da Upravni odbor ne zaseda, i da svojim daljim radom ne daje legitimitet tom nezakonitom stanju, a kako se ni pet meseci kasnije stanje nije promenilo, Upravni odbor je doneo odluku da podnese ostavku. 
Upravni odbor je, navode, uputio dopis premijeru Aleksandru Vučiću 31. avgusta prošle godine, ali do danas nisu dobili odgovor.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREKIPELO IM: Upravni odbor Narodnog pozorišta podneo ostavku

Izvor: NaDlanu.com, 21.Mar.2016

Upravni odbor Narodnog pozorišta podneo je ostavku zbog, kako se navodi u zvaničnom saopštenju, toga što njegovi članovi ne žele da "svojim daljim radom daju legitimitet nezakonitom stanju" u kom se nalazi..."Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu je u martu 2015.godine, realizovao konkurs...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.