Izvor: Blic, 23.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upravljanje rizikom

Upravljanje rizikom

Društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom upravlja sredstvima članova fonda na potpuno transparentan način, u skladu sa konzervativnom politikom investiranja, svodeći rizike na najmanju moguću meru. Naravno, rizik nikada nije moguće u potpunosti izbeći, ali ga je moguće maksimalno umanjiti zahvaljujući kvalitetnim postupcima upravljanja rizikom. Članovima fonda će struktura rizika biti detaljno predočena. Društvo će u svom poslovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << omogućiti efikasno identifikovanje, merenje i kontrolu rizika, kao i upravljanje istim, a naročito tržišnim rizikom, operativnim rizikom, rizikom likvidnosti i rizikom usklađenosti poslovanja s propisima.

Fond je organizovan na takav način da se redovno prate zbivanja na finansijskim tržištima na kojima se trguje hartijama od vrednosti iz kojih se sastoji imovina fonda i da se vrši selekcija izdavalaca tih instrumenata u skladu sa stepenom rizika ulaganja i očekivanim stopama prinosa. Ako je moguće, ovi podaci se prate u vremenskom periodu od najmanje tri prethodne godine i na osnovu projekcija koje će se desiti u naredne tri godine. U tom smislu fond je organizovan tako da je pretežno usmeren ka likvidnijim i stabilnijim finansijskim instrumentima, sa umerenim stopama prinosa i nižim stopama rizika.

Investiciona politika Društva teži ka optimizaciji portfolija, a u skladu sa zakonskim propisima.

Pišite, predlažite, naši stručnjaci će vam odgovoriti:

E-mail: redakcija@blic.co.yu



|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.