Upozorenje meteorologa: Od danas ponovo snežne padavine i ledeni dani, evo i kad će da otopli (TABELE)

Izvor: BKTV News, 16.Jan.2017, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje meteorologa: Od danas ponovo snežne padavine i ledeni dani, evo i kad će da otopli (TABELE)

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će od danas pa do nedelje, 22. januara u većini mesta na području Srbije biti snežnih padavina i ledenih dana.

[bannner]

Tokom ove sedmice u većini mesta na području Srbije očekuju se ledeni dani sa najnižom temperaturom od -10 do minus četiri (- 4), lokalno i nižom, a najvišom od minus četiri (-4) do nula stepeni.

Od danas do četvrtka, 19. januara, povremeno sneg, u nižim predelima manje povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa i povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara, saopštio je RHMZ.

Meteoalarm će narednih dana biti u delu zemlje žut, dok će u delu zemlje na snazi biti narandžasti meteoialarm. Žuti naznačava da vreme može biti opasno (potencijalno), da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali da je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Narandžasti metealarm upozorava da je vreme opasno i da su prognozirane vremenske pojave takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Na području Srbije padavina trenutno nema, pretežno je vedro je i hladno, a iz Auto moto saveza Srbije upozoravaju vozače na vlažne kolovoze i na mraz zbog kojeg se stvara poledica.

Mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila, međutim na mestima gde ima poledice, ukoliko vozači nemaju zimske pneumatike, a brzinu nisu na vreme smanjili, postoji opasnost da izgube kontrolu nad vozilom.

Sumaglice ima u većini krajeva Srbije, dok je magla prisutna u pojedinim delovima Beograda, na severu Šumadije i jugu Banata pri čemu je vidljivost smanjena na 200 do 500 metara, što može biti opasno jer je u tim područjima kolovoz mokar, a temperature niže, pa za volanom treba biti oprezan i voziti na većem odstojanju od vozila ispred.

Haos na Dunavu! Pristanište u potpunosti uništeno, proglašena vanredna odbrana od poplava! (FOTO, VIDEO)

Prema rečima meterologa, naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada tokom dana proširiće se i na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na deonicama trasiranim kroz klisure i stenske useke učestali su odroni na đerdapskoj i ibarskoj magistrali dolinom Drine, krozu sićevačku i grdeličku klisuru, a pored odrona iz AMS S upozoravaju vozače i na pojavu ledenica u tunelima Ðerdapske magistrale.

Na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima nema snega na kolovozu, dok su se zadržali zimski uslovi posebno na prilazima zimskim turističkim mestima kao i na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima zapadne, južne, jugoistočne i istočne Srbije.

U Srbiji će ujutro ponegde po kotlinama i u nižim predelima biti magla, a naoblačenje sa slabim snegom sa jugozapada u toku dana proširiće se na ostale krajeve uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Vetar će biti slab i umeren, istočni, u Podunavlju, Pomoravlju i na planinama u pojačanju. Najniža temperatura od minus 12 do minus 4, najviša od minus 3 do plus 1 stepen, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će ujutro u pojedinim delovima grada biti magla. U toku dana pretežno oblačno, pre podne suvo, po podne i uveče povremeno slab sneg. Vetar slab i umeren, istočni, posle podne u pojačanju.

Najniža temperatura oko minus 4, na periferiji do minus 7, najviša oko nule.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ upozorava na ledene dane

Izvor: RTS, 16.Jan.2017

. Republički hidrometeorološki zavod upozorava da će od danas do nedelje, 22. januara u većini mesta na području Srbije biti snežnih padavina i ledenih dana.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.