Upozorenje građanima Srbije: Predstoje nam ledeni dani, na snazi narandžasti meteo-alarm!

Izvor: BKTV News, 26.Jan.2017, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje građanima Srbije: Predstoje nam ledeni dani, na snazi narandžasti meteo-alarm!

U Srbiji će u četvrtak biti hladno, u većem delu maglovito i tmurno, najviša dnevna temperatura od - 4 do 0 stepeni.

Ponegde, uglavnom na jugu, moguće je provejavanje slabog snega, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na višim planinama biće pretežno sunčano. Vetar slab, uglavnom severni. Jutarnja temperatura od -8 do -4, najviša dnevna od - 4 do 0 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i hladno. Ujutru će biti maglovito, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a magla ili niska oblačnost će se ponegde na širem području grada zadržati i tokom prepodneva. Jutarnja temperatura biće oko - 4, najviša dnevna -1 stepen.

FOTO: RHMZ/Printscreen

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do kraja sedmice biće hladno, u jutarnjim satima mestimično magla, a u petak i subotu lokalno i jak mraz, a dnevna temperatura u većini mesta biće ispod 0 stepeni, ledeni dani.

Početkom naredne sedmice jutarnja i dnevna temperatura u porastu, do utorka suvo, zatim do kraja perioda mestimično će padati kiša ili sneg.

Na celoj teritoriji Srbije u petak i subotu je zbog izuzetno niskih temperatura na snazi narandžasti meteo-alarm koji označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

U naredna dva dana narandžasti meteo alarm

Izvor: Bor030.net, 26.Jan.2017

Nepovoljne vremenske prilike, nisku temperaturu i potencijalno opasno vreme Republički – hidrometeorološki zavod (RHMZ) prognozira u naredna dva dana u celoj Srbiji. Bor će i u predstojećih nedelju dana biti u minusu...Prema najavama RHMZ, vreme će u naredna dva dana u celoj Srbiji biti opasno,...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.