Upozorenje: U Srbiju stiže novi tropski talas, u ovim mestima će biti najtoplije (TABELE)

Izvor: BKTV News, 18.Jul.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje: U Srbiju stiže novi tropski talas, u ovim mestima će biti najtoplije (TABELE)

Srbija na udaru novog tropskog talasa, upozoravaju meteorolozi. Najtoplije za vikend i početkom naredne nedelje kada će živa u termometru dostići 37. podeok iznad nule.

Sutra toplije nego danas, vetar slab, južni i jugoistočni, a temperatura će se kretati od 12 do 34 stepena.

Slično u Beogradu, s temperaturom od 19 do 33 stepena.

Za sredu 19. juli na snazi je žuti meteoalarm, što ukazuje da vreme može biti opasno, ali da vremenske pojave koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prognozirane nisu neuobičajene.

Od četvrtka do ponodeljka u celoj zemlji, a u utorak na istoku i juguistoku veoma toplo, maksimalna temperatura u intervalu od 34 do 37 stepeni, upozorava RHMZ.

Meteorolozi svakodnevno upozoravaju građane da posebno obrate pažnju na indeks UV zračenja. Pogledajte TABELU.

BIOMETEROLOŠKA PROGNOZA ZA SREDU

Kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima se savetuje izvesna opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji mogu biti problemi sa snom, malaksalost i promenljivo raspoloženje. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja i smanjenje fizičkih napora. Oprez učesnicima u saobraćaju.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.