Upozorenje DCV-a vazduhoplovcima: Obratite pažnju na vrućine, performanse letelica se mogu umanjiti

Izvor: TangoSix.rs, 28.Jun.2017, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje DCV-a vazduhoplovcima: Obratite pažnju na vrućine, performanse letelica se mogu umanjiti

Pod oznakom „Važno“ Direktorat civilnog vazduhoplovstva izdao je upozorenje za sve operatere, centre za obuku vazduhoplovnog osoblja i vlasnike vazduhoplova:
– DCV, u cilju obezbeđivanja potrebnog nivoa bezbednosti u vazduhoplovstvu, ukazuje na sledeće činjenice subjektima generalne avijacije a vezano za otežane uslove letenja usled velikih vrućina.
Visoke temperature utiču na performanse vazduhoplova tako što ih značajno smanjuju. Topao vazduh je manje gustine, što bitno >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << utiče na snagu motora, kao i na aerodinamičke mogućnosti vazduhoplova. Povećava se potrebna dužina za poletanje i smanjuju se performanse penjanja, te i najobičnije prepreke, poput brda, kule, drveta mogu predstavljati problem prilikom nadvišavanja.Savetuje se da se u najtoplijem delu dana, u periodu od 10.00-17.00 časova, izbegavaju ili značajno umanje vazduhoplovne aktivnosti.
Aktivnosti koje se obavljaju u pomenutom periodu, potrebno je izvoditi sa povećanim stepenom bezbednosti, uzimajući u obzir da se ljudske mogućnosti kao i performanse vazduhoplova i motora značajno smanjuju sa povećanjem temperature. – stoji u saopštenju nacionalnih vazduhoplovnih vlasti.

The post Upozorenje DCV-a vazduhoplovcima: Obratite pažnju na vrućine, performanse letelica se mogu umanjiti appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

VAŽNO UPOZORENJE Visoke temperature utiču na vazduhoplove, ne treba leteti od 10 do 17 sati

Izvor: Blic, 28.Jun.2017

Visoke temperature utiču na performanse vazduhoplova tako što ih značajno smanjuju. Topao vazduh je manje gustine, što bitno utiče na snagu motora, kao i na aerodinamičke mogućnosti vazduhoplova, upozoravaju iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije...Iz Direktorata kažu da se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.