Upis u Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA

Izvor: Politika, 17.Feb.2015, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upis u Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA

Vojna akademija i Vojna gimnazija će subotom organizovati akciju „Otvorena vrata” da bi zainteresovani mogli da upoznaju ove institucije

Konkursi za prijem učenika i kadeta u vojne škole su otvoreni i trajaće do 31. marta, saopštilo je Ministarstvo odbrane. U Vojnu gimnaziju biće primljeno 90 učenika, u Vojnu akademiju 99 kadeta, dok će na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biti primljeno 25 kadeta.

Mladići i devojke koji žele da konkurišu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << upis u vojne škole, potrebno je da podnesu prijavu u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka. Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.

Najavljujući konkurs za vojne škole, rektor Univerziteta odbrane general-major dr Mladen Vuruna istakao je da će kadeti koji uspešno završe školovanje u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije, što znači da ih čeka siguran posao.

Vojna akademija i Vojna gimnazija će, za vreme trajanja konkursa, svake subote organizovati akciju „Otvorena vrata”. Tada će svi zainteresovani biti u prilici da posete ove škole i neposredno se upoznaju sa njihovim kapacitetima i mogućnostima, dok će im zaposleni pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada.

Za vreme školovanja učenicima i kadetima obezbeđeni su besplatan smeštaj i ishrana u internatima Vojne akademije i Vojne gimnazije, kao i celokupna nastavna literatura, kapaciteti Sportskog centra, biblioteke, internet centra.

Po završetku školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje koje je propisano akreditovanim studijskim programima. Nakon uspešno završenog školovanja u Vojnoj akademiji i na Medicinskom fakultetu VMA primaju se u profesionalnu vojnu službu i proizvode u čin potporučnika odgovarajućeg roda – službe.

M. G.

objavljeno: 18.02.2015

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.