Univerzijada otvorena u Areni

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 02.Jul.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Univerzijada otvorena u Areni

Beograd -- U Areni sinoć svečano otvorena 25. letnja Univerzijada koja će od 1. do 12. jula u Beogradu okupiti oko 8.500 učesnika iz 145 zemalja sveta.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovalo je oko 15.000 učesnika i volontera. Prateći program imao je za temu kosmos, a posle njega usledio je defile zastava svih zemalja. Učesnicima Univerzijade prikazivane su slike Srbije i sportista iz zemlje.

U prisustvu predsednika Srbije Borisa Tadića, Univerzijadu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvorio predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković. "Drago mi je da su Beograd i Srbija domaćini ovako značajnog takmičenja. Svim učesnicima želim da ih sportski duh nosi ka velikim uspesima i medaljama", izjavio je Cvetković.

Predsednik Organizacionog odbora Univerzijade Božidar Đelić poželeo je studentima i sportistima sveta da Univerzijadu u Beogradu upamte ne samo po velikim rezultatima već i po prijateljstvima koja će steći za ceo život.

"Dobro došli u Srbiju koja je danas centar sveta, a Beograd je prestonica mladosti", rekao je Đelić.

"Hvala i volonterima, jer su oni uneli dušu u organizaciju ovog takmičenja", rekao je Đelić.

Predsednik FISU-a Džordž Kilijan poželeo je dobrodošlicu svim sportistima učesnicima Univerzijade.

"Beograd je istorijski grad u kojem će se obeležiti 60. godišnjica od osnivanja FISU-a i 50 godina osnivanja Univerzijade", rekao je Kilijan.

On je još poručio studentima sportistima da ne napuštaju Beograd dok svako od njih "ne stekne barem jednog velikog prijatelja".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.