Umro na letovanju od ujeda crne udovice?!

Izvor: Press, 26.Avg.2010, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro na letovanju od ujeda 'crne udovice'?!

Nišlija Saša Krstić (42) preminuo je 22. avgusta u podgoričkom Kliničkom centru od ujeda za sada nepoznatog insekta, a porodica sumnja da bi u pitanju mogao da bude otrovni pauk poznat kao „crna udovica"! U zvaničnom lekarskom izveštaju navodi se da je neposredni uzrok smrti prestanak srčane funkcije i disanja, dok se kobni ujed dogodio 16. avgusta u Buljarici, gde je nesrećni čovek letovao sa porodicom.
Prema rečima Sašine supruge >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Blagice, tog dana njen muž je sa sinom pošao u šetnju. Zastali su pored smokvinog drveta, odakle je Saša pokušao da mu ubere jedan plod, ali je u tom trenutku osetio da ga je nešto ujelo za srednji prst. Ubrzo je osetio vrtoglavicu i gušenje, pa je poslao sina da dovede pomoć. Dečak se vratio kolima sa Krstićevim kumom Draganom Ilićem, a potom su odvezli već onesvešćenog Sašu u Petrovac.
- Zatekli smo ga kako leži na zemlji potrbuške, sa rukama na glavi. Odmah smo ga stavili u kola i prevezli do Petrovca, koji nam je bio najbliži. U tamošnjoj ambulanti dali su mu infuziju i prevezli ga do Bara - priča Ilić.
Blagica Krstić dodaje da su joj lekari rekli kako je na putu do Bara Saša primio čak 50 doza adrenalina, čime mu je samo malo podignut pritisak! Takođe, dok su ga vozili šest minuta je bio klinički mrtav, a medicinsko osoblje ga je oživljavalo elektrošokovima. Posle Bara, Krstić je prebačen u Podgoricu.
- Nemamo potvrdu Kliničkog centra u Podgorici da je uzrok iznenadne smrti ujed pauka ili nekog drugog insekta. Sa druge strane, imamo razloga da sumnjamo kako je baš to u pitanju, pošto su mu vrlo brzo otkazali svi organi - priča Dragan Ilić.
Saša Krstić je u utorak sahranjen u Nišu. U medicinskoj dokumentaciji koja je dostavljena njegovoj porodici, navedeno je da je na mozgu uočena alergijska reakcija, a da je Saša preminuo usled prestanka rada srca. Međutim, ne pominje se zbog čega je došlo do problema sa srcem, odnosno, prvobitni uzrok.
- Nemoguće da je umro od ujeda pčele ili ose, jer nikada nije bio alergičan, niti je na ruci bilo uboda. Lekari su nam rekli kako u poslednjih 20 godina nisu videli takav slučaj, te da je Saša u sebi imao toliku količinu toksina da mu je krv bila razređena! Takođe smo čuli da to što ga je ujelo ima dva puta jači otrov od bilo koje zmije u Crnoj Gori i da se možda radi o „crnoj udovici". Nemamo primedbe na lekare, učinili su sve što su mogli, ali još nam niko nije objasnio šta ga je ujelo - ističe Blagica Krstić.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.