Izvor: B92, 17.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro dečak povređen kod škole

Beograd -- Ministarstvo zdravlja potvrdilo da je Nikola Kovačević umro od posledica teških povreda zadobijenih pre tri dana u blizini škole.

Kovačević je preminuo u četvrtak u 10.40 sati. U saopštenju Ministarstva zdravlja navodi se da je dečak preminuo uprkos intenzivnim merama reanimacije koje su preduzeli lekari Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije. U skladu sa zakonom o zakonskim propisima zahtevana je sudsko-medicinska obdukcija, navodi se u saopštenju koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potpisao ministar Tomica Milosavljević.

Šesnaestogodišnjeg Kovačevića su napali su vršnjaci u blizini njegove škole "Sveti Sava" u Beogradu. On je od trenutka povređivanja bio u komi i bio je priključen na aparate za reanimaciju. Dvojica napadača u sredu su privedena sudiji za maloletnike i protiv njih je podignuta krivična prijava zbog sumnje za nanošenje teških telesnih povreda.

Javni čas zbog nasilja

U osnovim i srednjim školama Srbije u ponedeljak će biti održan "Čas ljubavi i tolerancije" sa porukom "Čuvajmo sebe, čuvajmo detinjstvo", saopštilo je Ministarstvo prosvete i sporta.

Čas će biti održan u 10 sati u školskim dvorištima, a direktori su dužni da pozovu predstavnike lokalne samouprave, policije i roditelje, kao i da posle časa sa njima naprave dogovor o poboljšanju bezbednosti učenika u školi i njenoj okolini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.