Umesto da slavi, Priboj štedi i ulaže

Izvor: RTS, 23.Feb.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto da slavi, Priboj štedi i ulaže

Opštinske donacije potvrđuju ono što su Pribojci odavno shvatili - da je umesto ceremonija i slavlja vreme za štednju. Između ostalog, novac se ulaže u nabavku medicinske opreme.
Već treću godinu, pribojska lokalna samouprava - umesto slavlja za Dan opštine, što je uobičajeno trošak od nekoliko stotina hiljada dinara, novac ulaže u nabavku neophodnih medicinskih aparata ili studijska putovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najboljih učenika.

Tako se sredstva građana preusmeravaju za rešavanje još nekih potreba Grada, u kome je prosečna zarada 28.000 dinara.
Izostali su prijemi i bogata trpeza, a u Priboj je stigao aparat od 600.000 dinara, kojim se, umesto analize krvi iz vene, jednostavno i bezbolno, utvrđuje da li bebe imaju žuticu.
Pribojska bolnica je dobila tako i inkubator i foto-lampu, a porodilje dobijaju od 20.000 do 50.000 dinara. Iz nevelikog opštinskog budžeta, dva miliona dinara je namenjeno trećem i četvrtom pokušaju veštačke oplodnje, a dvomesečni Sava potvrđuje da je to najbolje uložen novac.
"Ne mogu opisati koliko sam srećna. Najveće je bogatstvo imati decu, pa barem jedno", kaže Mirjana Popović.
Uskoro će pribojski učenici otputovati u Ženevu i posetiti Cern. Obezbeđene su stipendije za najtalentovanije učenike, socijalno ugrožene studente i jednokratne pomoći.
Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović ističe da nije vreme za slavlje, jer sredstva mogu mnogo pametnije da se potroše.
"Koristiće naročito zato što se radi za našu najmlađu populaciju, populaciju koja treba da bude budućnost Srbije, budućnost Priboja", kaže Rvović.
U gradu koji je prešao put od najbogatijeg, do najsiromašnijeg u zemlji, često se u sumnju dovode iskrene namere onih koji su na vlasti, ali je ipak jasno da je svaka ovakva odluka dobrodošla.
Opštinske donacije potvrđuju ono što su Pribojci odavno shvatili - da je umesto ceremonija i slavlja - vreme za štednju. A i kako bi drugačije, u gradu sa samo 4.000 zaposlenih, negativnim prirodnim priraštajem, i nadom kao najvernijom pratiljom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.