Ultimatum vladi

Izvor: Glas javnosti, 20.Maj.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ultimatum vladi

KURŠUMLIJA - Vladajuća koalicija u Kuršumliji na sve načine pokušava da Đavolju varoš preuzme od preduzeća AD „Planinka“. Naime, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Kuršumlija Slavko Ilić upozorio je da će poslati ultimatum Vladi Srbije o hitnom oduzimanju Đavolje varoši od AD „Planinke“. - Ovih dana prikupljamo potpise odbornika za zakazivanje vanredne sednice SO Kuršumlija sa samo jednom tačkom dnevnog reda - Đavolja varoš. Ukoliko sednica Skupštine bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << održana, tražiću da se pošalje ultimatum vladi o hitnom oduzimanju Đavolje varoši preduzeću „Planinka“. Pozvaću odbornike i građane da na 15 minuta blokiramo magistralni put Niš - Priština i vladi ćemo dati rok od deset dana da naš zahtev usvoji. U suprotnom, odbornici i građani će zauzeti Đavolju varoš na silu, a to znači da ćemo naplaćivati ulaznice posetiocima - navodi Ilić.

Ilić ističe da, ukoliko sednica SO Kuršumlija ne bude zakazana ili ako većina ne podrži njegov zahtev, on i pripadnici njegove političke opcije podneće ostavke, a pet odbornika preći će u opoziciju.

Od ulaznica se ne živi

Generalni direktor „Planinke“ Radovan Raičević pojašnjava da Đavolja varoš nikada neće moći da ubire veći prihod od ulaznica.

- Od ulaznica se ne živi. Šansa za celu opštinu i šire jeste u kompleksnom razvoju turizma. Ukoliko Đavolja varoš uđe u uži izbor, odnosno među 21. kandidata za izbor u sedam svetskih čuda prirode, postaće svetska turistička destinacija, a ukoliko bude u prvih sedam, onda se otvaraju neverovatne mogućnosti za celu Srbiju - kaže Raičević.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.