Ulja ima dovoljno, nestašica psihološki izazvana

Izvor: BKTV News, 04.Okt.2012, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulja ima dovoljno, nestašica psihološki izazvana

Proizvodnja ulja u Srbiji od ovogodišnjeg roda suncokreta u potpunosti će zadovoljiti domaće potrebe i uljare će redovno snabdevati tržište, izjavila je danas direktorka Poslovne zajednice za industrijsko bilje Olga Čurović.
Izjavama da ulja neće biti dovoljno psihološki je stvorena nestašica i zato nema potreba da se stvaraju zalihe, rekla je Čurović na sednici Grupacije proizvođača biljnih ulja Udruženja za poljoprivredu, prehrambenu, duvansku industriju i vodoprivredu Privredne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << komore Srbije.
Primera radi, tržištu je samo za proteklih mesec dana isporučeno sedam miliona litara ulja. Mi trenutno imamo duplo veću ponudu od potrošnje ulja u Srbiji, navela je ona.
Suša je najmanje štete nanela suncokretu, pa potrošači mogu da budu sigurni da će uljare redovno snabdevati tržište uljem tokom cele godine. Pored redovnog snabdevanja domaćeg tržišta, mi ćemo imati ulja i za izvoz, rekla je Čurović.
Izvor:Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.