Izvor: B92, 19.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulica antifašističke borbe

Beograd -- Pokrenuta je inicijativa da ulica Proleterske solidarnosti na Novom Beogradu bude preimenovana u Ulicu antifašističke borbe.

Inicijativu je pokrenuo predsednik opštine Novi Beograd Željko Ožegović. U saopštenju se navodi da je Ožegović, koji je i šef odbornika Demokratske stranke u Skupštini grada Beograda, u obrazloženju naveo da je "potrebno da se istaknu oslobodilačke tradicije našeg naroda koje nisu ideološki obojene".

"Za razliku od nekih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ideoloških preimenovanja koja su u sebi nosila i određenu crtu revizionizma i revanšizma, antifašistička borba je ime koje u sebi objedinjuje sve slobodarske tradicije našeg naroda, koje čuva uspomenu na veliko učešće našeg naroda u toj borbi", naveo je Ožegović.

On je dodao da je antifašizam jedna od temeljnih vrednosti današnje Evrope, a da su Srbi toj borbi dali, možda, srazmerno najveći doprinos.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.