Izvor: B92, 24.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ulepšajte dan..." u institucijama

Beograd -- B92 i Institut za transfuziju krvi odlučili da akciju dobrovoiljnog davanja krvi prošire i učine zanimljivijom.

Akcija "Ulepšajte dan sebi i drugima, dajte krv" biće proširena na institucije koje bi mogle biti zanimljive, na različite načine, za buduće davaoce, sa željom da se uspostavi što bliža i jača komunikacija građana i izabranih predstavnika i da se građanima omoguće pristup i direktna komunikacija.

Prva u nizu je Narodna banka Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojoj će u subotu, 28. jula, od 10.00 do 13.00 dobrovoljni davaoci imati priliku da daju krv i upoznaju se s tom institucijom.

Od sutra, 25. jula, mobilni autobus za transfuziju krvi na Trgu Republike radiće po starom radnom vremenu, radnim danima i subotom od 10.00 do 18.00 sati.

Tom prilikom će, uz prigodan poklon i osveženje, davaoci moći da vide izložbu, enterijer zgrade i da odštampaju novčanicu sa svojim likom.

B92 će nastojati i da ostale institucije, čiji enterijer i sadržaj mogu biti zanimljivi potencijalnim davaocima, uključi u akciju, počev od Palate Federacije i Predsedništva Srbije do Belog dvora.

Akciji "Ulepšajte dan sebi i drugima, dajte krv", na Trgu Republike se pridružio i glumac Slobodan Beštić.

"Svi smo povezani jedni s drugima, naravno, ali dok ti ne zatreba ne znaš zapravo šta možeš od drugih da dobijes i da daš. Krv je najmanje što možemo nekom da ponudimo u tom smislu. Posle ide ono drugo, sebičan razlog, što znači ako mogu da dam krv znači da sam zdrav, znači da treba da se radujem što mogu da dam krv jer to znači da imam u čemu da uživam", kaže Beštić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.