Ukinuti pravilnik koji omogućava duple plate u Poreskoj upravi

Izvor: Blic, 09.Avg.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ukinuti pravilnik koji omogućava duple plate u Poreskoj upravi"

Predsednica Udruženja pravosudnih službenika i saradnika Slavica Živanović kritikovala je u ponedeljak pravilnik o platama i drugim primanjima u Poreskoj upravi, jer omogućava da zaposleni u toj službi primaju duple zarade.

Živanović je na konferenciji za novinare zatražila da se pravilnik kojim je zaposlenima u Poreskoj upravi omogućena isplata dodatka u iznosu 92 odsto od plate ukine, ili da se primeni i na ostale državne službenike.

"Nema razloga da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedan pravilnik primeni na jedan segment državne uprave, a ne i na ostale", rekla je Živanović i dodala da su plate državnih službenika i nameštenika regulisane istim zakonom i da bi po logici sva ministarstva mogla da donesu takve pravilnike.

Ona je rekla da je ministarka finansija Diana Dragutinović donošenjem tog pravilnika, kao podzakonskog akta, "ozvaničila" nastavak prakse isplate dodataka na platu državnih službenika Poreske uprave.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.