Izvor: B92, 17.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena Moldavka zatočena u stanu u Mirijevu

Beograd -- Beogradska policija u četvrtak je uhapsila dvadesetogodišnju Moldavku Oksanu Goriuk iz Kinjinjova prilikom pretresa stana u Ulici Aleksandra Bijelića 21, u Mirijevu, zbog sumnje da se u njemu nalaze zatočene državljanke Moldavije, piše u saopštenju Sekretarijata unutrašnjih poslova u Beogradu od petka.

Istog dana oko 22 časa, u pomenutom stanu uhapšen je i uz krivičnu prijavu predat istražnom sudiji Zdravko Laković (40) iz Pljevalja, zbog osnovane sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je izvršio krivična dela protivpravnog lišavanja slobode i falsifikovanja isprave. Kod Oksane Goriuk pronađena je pločica sa ugraviranim brojem "127" i zavojem, za koju je rekla da je dobila prilikom ginekološkog pregleda u jednoj od beogradskih bolnica.

Zbog pronađene pločice kod Oksane Goriuk, policija je obišla sve bolnice, i utvrdila, da se ona 2. januara ove godine porodila u Kliničko-bolničkom centru "Zvezdara", na Odeljenju ginekologije, i rodila zdravo žensko dete, kao i da je posle tri dana, 5. januara pobegla iz porodilišta i više se nije pojavljivala. Dete je 10. januara smešteno u Zavod za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici.

Policija je takođe utvrdila, da je Zdravko Laković došao po nju, odveo je taksijem u navedeni stan i pritom joj rekao da treba da bude prebačena u Italiju, te da tamo ne može da ide sa detetom. Takođe joj je kazao, da ne sme da ostane u bolnici, jer tu može da je zatekne policija koja će je pritvoriti zbog ilegalnog ulaska u zemlju, pa je na njegovo insistriranje ostavila dete i sa njim pobegla u bolničkoj pidžami, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.