Izvor: B92, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog pretnji Hrvatima

Novi Slankamen -- Policija u Inđiji uhapsila i istražnom sudiji privela mladića zbog sumnje da je pretio Hrvatima u Novom Slankamenu.

Na sajtu redakcije programa Radio Subotice na hrvatskom jeziku objavljeno je da se incident dogodio u utorak, kada je pijani mladić ušao u dom mesnog Hrvatsko-prosvetnog društva "Stjepan Radić" i članovima pretio da će svi biti iseljeni do 2008. i da će zapaliti prostorije i srušiti katoličku crkvu.

Privedeni mladić, čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << identitet nije objavljen, rođen je u Zadru, a živi u Novom Slankamenu.

"Događaj nas je uznemirio, ali ohrabruju akcija policije, koja je identifikovala i privela odgovornu osobu, i razumevanje gradonačelnika opštine Inđija, kojoj Novi Slankamen pripada", izjavio je Ivan Gregurić, sekretar društva "Stjepan Radić".

Gregurić je rekao da Hrvati, koji su nekada bili većina u Novom Slankamenu, a danas ih je 20 odsto, očekuju i u budućnosti zaštitu vlasti, ali i podršku Hrvatske i Hrvatskog nacionalnog veća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.