Ugroženo snabdevanje vodom u pet opština

Izvor: Blic, 14.Sep.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugroženo snabdevanje vodom u pet opština

Javno preduzeće za vodosnabdevanje "Rzav" danas je smanjilo isporuku vode za 35 odsto za sve potrošače u Gornjem Milanovcu, Čačku, Požegi, Lučanima i Arilju.

Kako je agenciji Beta izjavio direktor ovog poreduzeća Ljubo Lazović, zbog dugotrajne suše smanjen je dotok vode i sada se za pet opština tog dela Srbije, gde se snabdeva 250.000 stanovnika, isporučuje samo 400 litara vode u sekundi.

"To je sve što imamo preko biološkog minimuma i odmah smo uputili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zahtev Srbijavodama da nam dozvole smanjenje biološkog minimuma na Rzavu, kako bi mogli potrošačima da isporučimo što više vode, koji moraju da štede svaku kap", rekao je Lazović.

Predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović odmah je izdao nalog inspekcijama da krenu u kontrolu potrošnje vode kako bi se obezbedili građani za ličnu potrošnju a zabranjeno je zalivanje bašta, travnjaka i pranje automobila i ulica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.