Ugroženi somborski drvoredi

Izvor: Glas javnosti, 02.Feb.2012, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugroženi somborski drvoredi

SOMBOR - Brojni drvoredi i bujno zelenilo, po kojem je Sombor poznat u celom regionu, ugroženo je i potrebna su značajna ulaganja kako ovaj grad na zapadu Bačke ne bi izgubio svoju prepoznatljivost, pokazali su rezultati projekta o katastru i revitalizaciju gradskog zelenila Sombora.

Projekat je pokazao da se u najlošijem stanju nalaze drvoredi čuvenih somborskih bođoša, po kojima je ovaj grad prepoznatljiv i koji na proleće svojom veličinom i raskošnošću od pojedinih somborskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << aleja načine "tunele" kada se spoje krošnje drveća sa jedne i sa druge strane aleje.

Da bi se bođoši, ali i ostalo zelenilo očuvali, biće potrebna znatna ulaganja, pokazao je projekat, u okviru kojeg je popisano više od 22.000 stabala, živih ograda i ostalih biljnih vrsta.

Nosilac projekta je Javno komunalno preduzeće "Čistoća", a podržavaju ga i Ministarstvo životne sredine, Fond za zaštitu životne sredine i Grad Sombor.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.