Izvor: Danas, 13.Apr.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor vredan 73 miliona dinara

Požarevac - Radovi na zameni azbestno-cementnog cevovoda na teritoriji Grada Požarevca i gradske opštine Kostolac biće nastavljeni, a ugovor o izvođenju radova, ukupne vrednosti od 73 miliona dinara, potpisali su Saša Valjarević, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija", i Slavko Živković, direktor JP "Direkcija za izgradnju" grada Požarevca.

 - Grad Požarevac je ove godine preko Fonda za zaštitu životne sredine obezbedio značajnija sredstva za investiciona ulaganja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << kojima će biti obuhvaćena i gradska opština Kostolac - izjavio je Valjarević dodajući da će u Kostolcu biti zamenjeno preko dva kilometra starog cevovoda.

Najviše finansijskih sredstava u iznosu oko 36 miliona dinara, biće opredeljeno za radove u Karađorđevoj ulici u Kostolcu.

- Što se tiče Požarevca, izgradnja cevovoda, u dužini preko tri kilometra, planirana je u ulicama na osnovu procena stručne službe JKP "Vodovod i kanalizacija". Radovi na zameni cevovoda počeće od Ulice Koste Abraševića, u kojoj se do sada dosta radilo, i ovo su završni radovi po pitanju komunalne infrastrukture. Nakon toga radovi će biti nastavljeni u Ulici Moše Pijade, potom i u ulicama Arčibalda Rajsa i Slobodarskoj - rekao je on.

Prema rečima Živkovića, početak radova na samom terenu diktiraće javne nabavke koje je JKP "Vodovod i kanalizacija" već raspisalo. Rok za dostavljanje ponuda po poslednjem pozivu je 7. maj, i nakon toga dobićemo dobavljače za potreban materijal - rekao je direktor Direkcije naglasivši da se početak radova, koji će se odvijati paralelno i u Požarevcu i u Kostolcu, očekuje od sredine maja. Na konferenciji za novinare direktori oba oba javna preduzeća su naglasili kako veruju da će svi rokovi predviđeni ugovorima biti ispoštovani.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.