Ugašeni požari na teritoriji Bujanovca i Preševa

Izvor: Studio B, 18.Jul.2011, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašeni požari na teritoriji Bujanovca i Preševa

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije saopštilo je danas da su ugašeni požari, koji su zahvatili teritoriju veću od 200 hektara na području opština Preševo i Bujanovac.

U saopštenju se navodi da je Direktor Uprave za šume Ministarstva poljoprivrede Saša Orlović danas obišao ugrožena područja.

Kako se precizira, prvi požar je bio u Preševu, u selu Crnotince, na površini do pet hektara, a drugi na teritoriji opštine Bujanovac >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u ataru sela Breznica, na ukupnoj površini oko 200 hektara.

U gašenju požara učestvovali su radnici Javnog preduzeća Srbijašume, Šumskog gazdistva "Vranje", vatrogasne jedinice, vojska, šumarski i lovni inspektori Ministarstva poljoprivrede, kao i meštani.

Iz Ministarstva poljoprivrede apelvali su na sve građane da ne pale vatru u prirodi, jer vrućine pogoduju širenju šumskih požara, kao i da ukoliko uoče vatru, manji požar ili primete nekoga da pali vatru, o tome obaveste nadležne organe.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.