Udruženje pilota „Tigrovi“ u potrazi za donatorima kancelarijskog nameštaja

Izvor: TangoSix.rs, 26.Jul.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje pilota „Tigrovi“ u potrazi za donatorima kancelarijskog nameštaja

Kako iz Udruženja pilota „Tigrovi“ kažu za Tango Six, ove godine su uz pomoć prijatelja uspeli da obezbede stalnu adresu i kancelariju za koju im je u narednom periodu potreban kancelarijski nameštaj.
– Koristimo ovu priliku da uputimo poziv svim vazduhoplovnim entuzijastima koji su u mogućnosti da pomognu. Želja nam je da opremimo kancelariju adekvatnim kancelarijskim nameštajem. Budući da smo neprofitna organizacija apelujemo na pomoć za koju bi, za uzvrat, istakli >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << logo i drugo adekvatno pominjanje svih koji se odazovu na internet stranici našeg udruženja u delu rezervisanom za prijatelje. – kaže za Tango Six Vladan Nešić, predsednik udruženja.
– Ideja o osnivanju „Tigrova“ javila se 2008. godine, tačnije 7. novembra te godine, kada je održana inicijalna osnivačka Skupština. Tim povodom okupila se grupa od 19 pilota 241. lbae, koja na svojim grudima ponosno nosi prepoznatljivi amblem tigra, i koja na inicijativu tadašnjeg komandanta dolazi do ideje da kroz udruženje neguje tradiciju „1. vazduhoplovne eskadrile“ i jedinice koje su nastavljale i nastavljaju njenu tradiciju. Svi piloti iz ove grupe kasnije postaju članovi osnivači.
„Nema činova, ne delimo ljude po političkoj, verskoj ni nacionalnoj pripadnosti“ Danas udruženje, pored osnovnog cilja, ima niz drugih aktivnosti a neke od najvažnijih za sada su: širenje pozitivnih vrednosti vazduhoplovnog i sportskog duha, vazduhoplovno stručni i obrazovni rad, sećanje na žrtve vojnog vazduhoplovstva, humanitarni rad i možda najbitnije – dobro druženje.
Članovi udruženja žive i rade u mnogim mestima širom Srbije ali svi oni su na neki način povezani sa avijacijskom eskadrilom i amblemom koji je obeležje udruženja. Kod nas ne postoje činovi, ne postoji podela na tip vazduhoplova, ne postoji politička, verska i nacionalna pripadnost jer svi smo mi isti zaljubljenici u vedro nebo i vazduhoplovstvo. Kao takvi svi ste dobro došli.
Ukoliko bilo ko od vas ima mogućnost da nam pomogne da opremimo naše nove, skromne, prostorije u Kraljevu, u ulici Moše Pijade 27/101 može nas kontaktirati putem e-maila tigrovi.kraljevo@gmail.com ili putem telefona +381 66 241541 ili +381 64 1172869 – poziva Nešić.


The post Udruženje pilota „Tigrovi“ u potrazi za donatorima kancelarijskog nameštaja appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.