Udar 2019 – prikaz vatrene moći kopnenih jedinica VS

Izvor: RTS, 06.Nov.2019, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Udar 2019" – prikaz vatrene moći kopnenih jedinica VS

Više od 200 pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske sa 20 borbenih vozila izvelo je taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Udar 2019" na vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".
Cilj vežbe "Udar 2019" je poboljšanje obučenosti komandi i jedinica u pripremi, organizovanju i izvođenju napadne operacije, kao i izvršavanje dodeljenih vatrenih i taktičkih zadataka, saopštilo je Ministarstvo odbrane. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Nakon uspšeno izveden vežbe ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je imao priliku da se uveri koliko su pripremljeni i obučeni pripadnici artiljerije i oklopnih jedinica VS.
"Videli smo da je svaki pripadnik Vojske Srbije uvek spreman i visoko motivisan da ispuni svaki svoj zadatak", dodao je Vulin.
"Vojska Srbije podjednako poklanja pažnju svim svojim elementima, svim svojim rodovima i vidovima, ali svakako mora da vodi računa da svaki od njenih vidova i rodova bude i podjednako modernizovan, savremen i da njegovi pripadnici budu visoko motivisani", naglasio je ministar.
Kako je naglasio, Vojska Srbije ulaže velike napore kada je u pitanju modernizacija oklopnih jedinica, ali i artiljerije i iznad svega vodi računa da svaki pripadnik VS bude zadovoljan, siguran i visokomotivisan.
Svi pripadnici Vojske Srbije, kako je ocenio Vulin, u stanju su da sprovedu baš sve svoje zadatke.
Rukovodilac taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Udar 2019" major Ljubiša Micić i komandant 46. tenkovskog bataljona istakao je da su tenkovske posade uvežbane i osposobljene za izvršavanje namenskih zadataka.
Pred vežbu izveli smo više gađanja na vojnom kompleksu "Orešac", kao i ovde na "Pasuljanskim livadama" i ova vežba je bila vrhunac obučavanja Druge tenkovske čete, naveo je major Micić.

Na vežbi "Udar 2019" učestvovao je i poručnik Nikola Jovanović, komandir Trećeg tenkovskog voda, koji je naglasio da su se za ovu vežbu pripremali tokom cele godine.
Obučavali smo tenkovske posade u kasarni, na poligonima, a ovo je danas bila kruna našeg obučavanja. Taktički i vatreni deo je odličan, uprkos svim meteorološkim uslovima, naglasio je Jovanović.
Kako je dodao, zadovoljan je svojim tenkovskim posadama i tenkovskim vodom koji je izveo gađanje zasluživši odličnu ocenu.
Vežbu "Udar 2019" pripadnici Druge tenkovske čete 46. tenkovskog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske izveli su po temi "Tenkovska četa u napadu", a pripadnici Prve samohodne haubičke artiljerijske baterije 43. samohodnog haubičkog artiljerijskog diviziona po temi "Baterija u podršci tenkovske čete u napadu".
Na vežbi je učestvovalo više od 200 pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske sa 20 borbenih vozila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.