Izvor: B92, 21.Jun.2009, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenik šamarao profesorku

Sremska Mitrovica -- U sremskomitrovačkoj srednjoj školi "Nikola Tesla" profesorka hemije doživela je da je učenik šamara i pljuje pred razredom.

Ceo skandal na času je zabeležen mobilnim telefonom. Ostali đaci u razredu su celu raspravu mirno posmatrali, da bi reagovali tek nakon što je počeo sukob, ali to nije sprečilo nasilnika da još nekoliko puta udari nastavnicu i da je i pljune u lice.

Samo to što mu profesorka nije dozvilila da vidi ocene u dnevniku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je on to poželeo bio je dovoljan razlog da mladi nasilnik odgovori šamarimai pljuvanjem.

Ni otimanje oko dnevnika, pa čak ni udaranje profesorke ostatku razreda nije bio dovoljan signal da pokuša zaštiti profesorku koja je bila prepuštena milosti ovog učenika.

Tek dvoje troje su pokušali samo da ga odgovore od daljeg maltretiranja profesorke dok je većina sedela u klupama požljivo iščekujući koliko bi profesorka mogla da dobije batina.

U ministarstvu prosvete nisu želelli da se oglašavaju o ovom batinanju profesorke iz Sremske Mitrovice, jer je slučaj, kako kažu, trenutno u

nadležnosti direktora škole.

Od njega se očekuje da pokrene disciplinski postupak u okviru škole, a tek nakon toga bi ministarstvo preduzelo dalje korake.

Od uprave škole, međutim, nije bilo moguće precizno saznati koji su tačno koraci preduzeti ovim povodom, već nam je rečeno da se u školi radi na rešavanju ovog slučaja.

Direktor tehničke škole Rade Miljković nije želeo da se pojavljuje pred našim kamerama, ali nam je u telefonskom razgovoru rekao da postupak

ide svojim tokom i da se očekuje od nadležnih organa da urade svoj posao. Ni u sremskomitrovačkoj Upravi za obrazovanje nisu bili rečitiji.

U toj upravi je ranije rečeno da se čeka okončanje postupka, a da će se nakon toga postupiti u skladu sa zakonom i da će svi koji su se neprimereno ponašali biti sankcionisani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.