Učenicima s Kosova naplaćene ulaznice za matursku žurku

Izvor: Politika, 21.Maj.2011, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenicima s Kosova naplaćene ulaznice za matursku žurku

Preksinoć je, kao i u mnogim osnovnim školama, u školi „Branko Ćopić“ u beogradskom naselju Vidikovac, organizovana maturska žurka. Dečaci i devojčice, učesnici te škole, lepo i svečano obučeni, poveli su na žurku i svoje goste, učenike s Kosova i Metohije. Deca su u prestonici Srbije boravila u okviru manifestacije „Mala matura, veliko srce“ koju je organizovalo  Ministarstvo za KiM, ministarstva prosvete i nauke i unutrašnjih poslova, u saradnji sa Upravom grada Beograda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Na ulazu redari i profesori a ulaznica – 250 dinara po posetiocu. Da se uđe na žurku, njihovu, matursku, deci su tražili pare.

„U redu nama“, negodovali su učesnici ove škole, domaćini svojih vršnjaka s Kosova, „ali zašto našim gostima, njih je danas i predsednik Tadić primio, javićemo njemu da im tražite pare“, negodovali su đaci. „Bruka“, dobacivali su…

Nije vredelo, pa je za njih dvanaestoro s Kosova organizovano među decom domaćinima prikupljanje novca da bi se kupile ulaznice.

„Da nam ne bi propao provod, eto zato smo skupili i platili“, jadaju se učenici posle svega.

Profesori su im rekli da tu ništa ne mogu da učine jer je žurku organizovala „jedna agencija“. Valjda nisu mogli da pripomognu ni delom para jer su donedavno štrajkovali zbog malih plata.

O. Milanović

objavljeno: 22.05.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.