Ubistvo Jelene Marjanović:Šta kaže zastupnik male Jane

Izvor: Mondo, 08.Apr.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo Jelene Marjanović:Šta kaže zastupnik male Jane

U okviru dopune istrage protiv Zorana Marjanovića, koji je osumnjičen za ubistvo supruge pevačice Jelene Marjanović, danas je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ispitana pravna zastupnica njihove maloletne kćerke Jane.

Foto: MONDO/G. Sivački

U pitanju je licencirani advokat za maloletnike koji je devojčici postavljen kao pravni zastupnik u skladu sa zakonom da zastupa njene interese u postupku.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš rekla je za Tanjug >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da tužilaštvo neće saopštavati detalje iskaza pravnog zastupnika devojčice, radi zaštite njenih interesa, pa tako ni kako se advokat izjasnio po pitanju da li se pridružuje krivičnom gonjenju Janinog oca Zorana Marjanovića.

Pravnog zastupnika angažovalo je po službenoj dužnosti tužilaštvo, a po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je naložio da dete mora da ima advokata za pravnog zastupnika u postupku, a što je bio i jedan od razloga za nepotvrđivanje optužnice protiv Zorana Marjanovića, odnosno njeno vraćanje tužilaštvu na dopunu istrage.

Kako su završeni svi drugi nalozi Apelacionog suda u dopuni istrage, očekuje se uskoro podizanje nove optužnice protiv Marjanovića.

Optužnica protiv Zorana Marjanovića "na doradu"

Marjanović je za sada jedini osumnjičeni u ovom slučaju, a tužilaštvo je i dalje stava da je on 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i devojčica, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u beogradskom naselju Borča.

Inače, Zoranu Marjanoviću je prošle sedmice sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle pronalaženja mrtve supruge, inače folk pevačice.

Protiv njega je u toku dopuna istrage, po nalogu Višeg suda u Beogradu iz oktobra prošle godine, kada je po drugi put vratio tužilaštvu optužnicu protiv Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene.

Odluka Višeg suda doneta je u skladu sa rešenjem Apelacionog suda u Beogradu koji je 15 dana ranije ukinuo rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, kao i zbog nedostatka dovoljno jasnih dokaza koji optužnicu potkrepljuju.

Ubistvo pevačice: Vihor predat srpskoj policiji

Po stavu Apelacionog suda u optužnici nije naveden dovoljan i jasan skup činjenica - koje ukazuju da je "osnovana sumnja" da je Marjanović izvršio krivično delo na način kako mu se stavlja na teret - prerasla u fazu "opravdane sumnje".

Zbog toga, tužilaštvo u dopuni istrage moralo da prikupi niz dokaza i otkloni pravne nedostatke optužnice, ako želi da se ona održi na snazi.

Ukinutom optužnicom Marjanović se optužnicom tereti se za krivično delo teško ubistvo.

On se od 12. juna 2018. nalazi na slobodi, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pravni zastupnik Jane Marjanović ispitan u tužilaštvu

Izvor: RTS, 08.Apr.2019

U okviru dopune istrage protiv Zorana Marjanovića, koji je i dalje osumnjičen za ubistvo supruge Jelene, iako se od prošlog leta brani sa slobode, danas je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ispitana pravna zastupnica njihove zajedniče maloletne ćerke Jane Marjanović. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.