UŽAS PORED IBRA Otrovana četiri šarplaninca o kojima niko nije brinuo

Izvor: Blic, 15.Mar.2016, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS PORED IBRA Otrovana četiri šarplaninca o kojima niko nije brinuo

Četiri šarplaninca o kojima više niko nije brinuo, pronađena su mrtva u utorak ujutru u blizini Hale sportova.

O njima je „Blic“ pisao ranije, jer su veoma često plašili prolaznike i ribolovce na bedemu pored Ibra. O tome da su psi bili nerazdvojni govori i detalj sa mesta gde su pronađeni. Dva mužjaka i dve ženke ležali su jedan do drugog, na jednom kvadratnom metru, a pretpostavlja se da su najverovatnije otrovani.

Do prošle godine je u blizini hale postojao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tor koji su ovi psi čuvali. Neposredno pred meč Dejvis kupa u Kraljevu sve je to sklonjeno, ali su šarplaninci ostali da čuvaju teritoriju.

Netrpeljivost stanovnika Ribnice, počela je da se stvara kada su postali agresivni prema svakom ko je išao prema bedemu ili se parkirao na obližnjem parkingu.

- Letos su napali dečake koji su vozili bicikle na parkingu. Zamislite da vama zalaju, iznenada, četiri ogromna psa i da krenu na vas, a ne na decu! Mislim da je jedan dečak od straha i pao sa bicikla, ali nisam siguran da li su nekog od njih dvojice ugrizli. Koliko se sećam neko od roditelja je i dolazio posle toga - ispričao nam je Milan Popović prodavac sa obližnje pumpe.

Radnici komunalne policije i inspekcije nisu pronašli

ništa pored tela pasa, što bi moglo da ukaže kako su stradali, a pretpostavke su da su pojeli otrov.

- Država nije mogla da natera vlasnika pasa da ih veže. Dva psa su par dana provela u azilu za pse, ali se vlasnik pobunio i došao je po njih. I nakon toga su ponovo ostavljeni ulici, bili su neuhranjeni i sve su se češće pojavljivali u naselju. To je sigurno izazvalo revolt građana - ispričao nam je jedan od komunalaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.