Izvor: Blic, 29.Dec.2015, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USVOJEN ZAKON Taksa za RTS i RTV iznosiće 150 dinara

Taksa za RTS i RTV iznosiće 150 dinara, a građani će je plaćati kroz račun za struju, predviđeno je Zakonom o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis koji je danas usvojen u Skupštini Srbije.

U periodu od 1. januara do 31. decembra sledeće godine javni medijski servisi delimično će se finansirati iz budzeta Srbije, a delimično iz takse koja će iznositi 150 dinara, a biće naplaćena preko računa za utrošenu električnu energiju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Sredstva od uplaćene takse na području Srbije van teritorije Vojvodina biće prihod RTS, dok će 70 odsto sredstava uplaćenih na teritoriji Vojvodine ići RTV, a ostatak RTS.

Predviđeno i da RTS i RTV snadbevaču, na ime obavljanja poslova fakturisanja i naplate takse, plaćaju mesečnu naknadu u visini od tri odsto od iznosa prenetih sredstava RTS-u i RTV-u po osnovu takse.

Za sprovođenje zakona obezbeđena su sredstva, a stupiće na snagu dan posle objavljivanja u "Službenom glasniku", kako bi se odmah obezbedili uslovi za nesmetan rad javnog servisa i obavljanja njihove delatnosti koja je u funkciji javnog interesa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.