USKORO SMENA DIREKTORA JATA!

Izvor: Kurir, 27.Nov.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO SMENA DIREKTORA JATA!

BEOGRAD - Više ne mogu da mu gledaju kroz prste! Kurir je serijom tekstova o „Jatu“ ukazao na katastrofalno poslovanje ove kompanije, zbog čega su nadležni rešili da mu se zahvale na saradnji. - Prošle nedelje pisali ste o skandalu da je Radovanović putovao u Australiju „Turkiš erlajnsom“ umesto svojom firmom, i to po tri puta višoj ceni. To je bila kap koja je

BEOGRAD - Više ne mogu da mu gledaju kroz prste!

Kurir je serijom tekstova o „Jatu“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ukazao na katastrofalno poslovanje ove kompanije, zbog čega su nadležni rešili da mu se zahvale na saradnji.

- Prošle nedelje pisali ste o skandalu da je Radovanović putovao u Australiju „Turkiš erlajnsom“ umesto svojom firmom, i to po tri puta višoj ceni. To je bila kap koja je prelila čašu. Nakon toga su se sastali čelnici države i odlučili o njegovoj sudbini. Po tom dogovoru on bi do kraja meseca trebalo da UO podnese ostavku. Kompaniju će u narednom periodu voditi njegov zamenik Vladimir Ognjenović, čijim radom je bio zadovoljan premijer Cvetković, zbog čega ga je, umesto Radovanovića, i poslao na pregovore sa „Turkiš erlajnsom“ - kaže naš izvor.

Poslednji u nizu problema je to što srpskoj avio-kompaniji preti zaplena aviona pri prvom narednom sletanju u Dubai ukoliko ne plati odštetu od 600.000 američkih dolara „Jatovom zastupniku“ u Jordanu, na osnovu presude suda u Amanu.

Pored toga „Lufthanza tehnik“ odbija da „Jatu“ isporuči dva remontovana avio-motora dok ne plati sve troškove.

- Da ne pričamo o tome da je cena remonta umesto 1,5 miliona dolara po motoru skočila na tri miliona - kaže izvor Kurira.

Milioni za marketing

Jedino što u „Jatu“ cveta jeste marketing. Prema informacijama našeg lista, „Jat“ je milione evra izdvojio za oglašavanje. Iako je izgovor bio da će se time povećati broj putnika, to se nije desilo. Sumnja se da je pravi razlog bio to da se zaustavi pisanje medija o poslovanju firme.

Isključili im vodu, sledi struja

Da je u „Jatu“ „raspad sistema“, govori i podatak da im je od pre dva dana isključena i voda zbog enormnih dugova.

- Međutim, nije tu kraj. Postoji strah da će nam uskoro isključiti i struju, jer ni nju ne plaćamo. Tačnije, dugujemo oko 15 miliona dinara - kaže naš izvor.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.