Izvor: Blic, 31.Jan.2024, 01:28

"UPROPASTILI SU KUĆU IZ INATA" Bizarna svađa oko nasledstva: Braća nisu mogla da se dogovore oko podele imovine, pa napravila haos u porodici

Nasleđivanje u Srbiji često se okončava posredstvom suda. Praksa pokazuje da se češće tuže braća nego sestre, da sestre retko tuže braću, povremeno deca tuže majke, ne i majke decu. Muževi često ostavljaju nasledstvo ženama, a deca povremeno pobijaju testament nudeći se da budu staraoci majke. Testament se može pobiti i iz razloga neuračunljivosti, eventualnog falsifikovanja, ali zbog tzv. nužnog dela. Zavađeni srodnici se ne izmiruju, a šteta je mogla biti sprečena na dva načina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.