UO MSU traži razrešenje direktora Despotovića

Izvor: Akter, 30.Avg.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UO MSU traži razrešenje direktora Despotovića

Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti (MSU) u Beogradu pokrenuo je danas inicijativu za razrešenje direktora MSU Jovana Despotovića, jer je ugrozio završetak obnove i rad te ustanove

Kako se u saopštenju navodi, Despotović nije preduzeo odgovarajuće korake i mere u pravcu dugo očekivane i najavljivane obnove muzeja, niti je o tom postupku i javnoj nabavci za izvođenje radova obaveštavao UO, u skladu sa Statutom MSU koji ga na to obavezuje.

U inicijativi za >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << razrešenje koja je predata Ministarstvu kulture i informisanja, UO ukazao je da je Despotović "svojim nepostupanjem i dužim, nenajavljenim i neobrazloženim periodima odsustva iz muzeja, doveo u pitanje poslovanje ustanove u svim segmentima rada".

Prema oceni UO, nepravilnosti koje postoje proizvode ozbiljne posledice i remete rad ustanove kulture od nacionalnog značaja, a Despotovićevo postupanje može da ugrozi Ugovor o finansiranju programa u 2015. godini, zaključenog između resornog ministarstva i MSU.

Podseća se da su tim ugovorom određene obaveze muzeja u obnovi zgrade na Ušću i da je resorno ministarstvo za kapitalne izdatke te ustanove do 31. decembra 2015. godine izdvojilo 975.806.000 dinara.

Predsednik UO MSU je akademik Dušаn Оtаšеvić, a članovi su akademik Vlаdimir Vеličkоvić i profesor Lidiја Меrеnik, ekonomista Dušаn Zdrаvkоvić, kustos Alеksаndrа Мirčić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.