UNS zatražio od međunarodnih organizacija osudu upada u RTS

Izvor: RTS, 17.Mar.2019, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS zatražio od međunarodnih organizacija osudu upada u RTS

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od Međunarodne federacije novinara, Evropske federacije novinara i Predstavnika OEBS-a za slobodu medija da osude upad grupe protestanata predvođenih opozicionim liderima u Radio-televiziju Srbije.
U obraćanju međunarodnim novinarskim organizacijama, čiji je UNS član, navedeno je da su opozicioni lideri sa grupom od najmanje 100 protestanata upali sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u prostorije srpskog javnog servisa sa zahtevom da se direktno uključe u vesti.
UNS je objasnio da je u svom sinoćnom obraćanju javnosti od opozicionih lidera i demonstranata tražio da mirno napuste medij, da se radi o neprihvatljivom pritisku na novinare, medijske radnike i nezavisnost uređivačke politike RTS-a.
Posle dvosatne blokade, naveo je UNS u obraćanju, intervenisala je policija koja je izgurala protestante iz zgrade RTS-a nešto pre 23 sata.
Do preko potrebnog dijaloga u srpskom društvu, ponovio je UNS u obraćanju, ne može doći u atmosferi nasilja i bespravnog zaposedanja zgrade RTS-a, u prisustvu ljudi u fantomkama i policije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.