Izvor: Danas, 08.Dec.2014, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Za medije opasne odredbe nacrta zakona o saobraćaju

Beograd - Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je juče da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u nacrtu izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja ne uvrsti odredbe kojima se propisuje zabrana emitovanja ili distribucije određenih vrsta medijskog sadržaja.

U članu jedan nacrta Radna grupa je predvidela da prilikom emitovanja ili distribucije programskog sadržaja bude zabranjeno promovisanje nepropisnog ponašanja u saobraćaju. Za prekršaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << odredbe o javnom informisanju i oglašavanju predloženo je da kazna za pravno lice bude od 100.000 do 800.000 dinara, naveo je UNS u saopštenju. UNS je dodao da je krovni medijski zakon Zakon o javnom informisanju i medijima, a da standarde ponašanja medija i novinara propisuju i Kodeks novinara Srbije, kao i Kodeks ponašanja emitera.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Izmena zakona neprimerena za medije

Izvor: B92, 08.Dec.2014

ANEM je zatražio danas da se u izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja ne uvrste odredbe kojima se neprimereno ograničavaju medijske slobode...U saopštenju ANEM je pozvao od Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da se uzdrži od zadiranja u slobodu izražavanja u propisima koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.