UNS: Policija da utvrdi ko je novinarki KRIK-a oteo telefon

Izvor: RTS, 11.Jun.2020, 18:30

UNS: Policija da utvrdi ko je novinarki KRIK-a oteo telefon

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija utvrdi ko je novinarki KRIK-a Bojani Pavlović sinoć u centru Beograda oduzeo telefon nakon što je ispred kafića fotografisala sina predsednika Srbije sa vođama navijačkih grupa, navedeno je u saopštenju UNS-a.
Pavlovićeva je za UNS rekla da je KRIK dobio dojavu da se oni nalaze u kafiću na Cvetnom trgu, da je zatim ispred kafića pokušala neopaženo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ih fotografiše, kao i da je primetila obezbeđenje koje se tu nalazilo.
Dodaje se da su je po odlasku, u Ulici Svetozara Markovića, zaustavile tri osobe, kaže novinarka, koje su se predstavile kao policajci, a jedan od njih je pokazao i kožnu značku.
"Tražili su mi ličnu kartu. Pokazala sam im i novinarsku legitimaciju i rekla da sam novinarka KRIK-a. Rekli su mi da moram da sačekam policijsku patrolu", rekla je UNS-u Pavlovićeva.
Kako se navodi u saopštenju UNS-a, osobe koje su se predstavile kao policajci tražile su joj i da iz telefona izbriše fotografiju, jer "mogu da imaju problema".
"Žao mi je što nisam reagovala na pravi način i pitala ih o kojim problemima je reč", navodi Pavlovićeva, a ističe se u saopštenju UNS-a.
Navodi se da je novinarka KRIK-a rekla da su im, zatim, prišla i dva mladića kojima je rekla da se udalje jer se osećala ugroženo.
"U tom trenutku oko mene su bila petorica. Držala sam telefon u ruci. Pitala sam da li mogu da pozovem urednika kako bih mu rekla šta se dešava. Tada mi je mladić, koji je naknadno došao, rekao da ne mogu da koristim telefon i oteo ga iz moje ruke", kaže ona.
Dodaje da su iz pravca kafića došli Vidojković i Srećković. Vidojković je, navodi novinarka, tražio da joj se vrati telefon, što je mladić i učinio. On je rekao, kaže, da mu KRIK tekstovima koje o njemu objavljuje, ugrožava život. Posle toga su otišli.
"Osobe koje su se predstavile kao policajci su otišle. Nisu reagovale kada mi je otet telefon. Osećala sam se ugroženo, ali i ostavljeno ako su to zaista bili policajci", kaže novinarka.
UNS traži i da Ministarstvo unutrašnjih poslova saopšti da li su i zašto novinarku KRIK-a sinoć zaustavili pripadnici policije, kao i da objasni razloge zbog kojih je traženo da se obriše fotografija koju je novinarka u tom trenutku imala.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.