UNS I NUNS osuđuju pretnje Jovani Gligorijević

Izvor: RTS, 08.Maj.2020, 14:18

UNS I NUNS osuđuju pretnje Jovani Gligorijević

Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije osuđuje pretnju koju je pomoćnica glavnog urednika nedeljnika "Vreme" Jovana Gligorijević dobila na društvenoj mreži Instagram i traže da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal identifikuje osobu koja joj je pretila i protiv te osobe pokrene postupak.
Redakcija Vremena saopštila je da je Gligorijevićevoj nepoznata osoba jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Instagramu uputila poruku: "Ljudski otpadu i talogu društva, dan naplate je blizu", saopštio je UNS.
UNS podseća da je prema odredbama Krivičnog zakonika za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem predviđena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina.
Nezavisno udruženje novinara Srbije izražava zabrinutost zbog konstantnih pretnji i pritisaka kojima je izložena naša koleginica Jovana Gligorijević i apeluje na tužilaštvo da postupi u skladu sa svojim nadležnostima i zaštiti novinarku. Podsećamo i na prijave koje je Jovana u nekoliko prethodnih slučajeva podnela.
"Novinarka nedeljnika Vreme, Jovana Gligorijević, već nekoliko godina unazad konstantno je izložena pretnjama i pritiscima zbog pisanja o temama kao što su ženska prava, vakcinisanje, ugrožavanje ljudskih prava. Poslednja u nizu pretnji upućena joj je onlajn sa profila izvesnog Dejana Grozdića koji joj je se obratio vređajući je i poručujući joj da će doći dan za naplatu", navodi NUNS.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.