UNHCR: Usred smo humanitarne krize

Izvor: RTS, 12.Sep.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNHCR: Usred smo humanitarne krize

Hladnoća i kiša pogoršali su stanje hiljada izbeglica u Srbiji, a portparol UNHCR-a Melita Šunjić ističe da se dešava "humanitarna kriza".
Oko 250.000 izbeglica je od početka godine prošlo Makedonijom i Srbijom, što je izazovna situacija, koju je Srbija do sada relativno dobro savladala, ističe UNHCR za bečki dnevnik Kurir, prenosi Tanjug.

"Ljudi sada dolaze potpuno mokri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i promrzli u Beograd, a deca plaču sve vreme", prenela je Šunjić aktuelno stanje.
UNHCR očekuje da će iduće nedelje oko 42.000 izbeglica pokušati da stigne u Mađarsku, a razlog za to je pooštreni zakon koji stupa na snagu u toj zemlji, a koji ilegalni prelazak granice kažnjava zatvorom.
Bečki Kurir ukazuje da će to voditi gomilanju izbeglica u Srbiji i Makedoniji, te će izbeglice ostajati duže u ovim državama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.