UMALO KATASTROFA U KRALJEVU Radnici probušili gasovod, mlaznica sprečila eksploziju

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMALO KATASTROFA U KRALJEVU Radnici probušili gasovod, mlaznica sprečila eksploziju

Večeras oko 18.30, na prostoru pored ograde Gradske pijace u Beogradskoj ulici u Kraljevu, došlo je do curenja gasa, zbog radova koji su se izvodili u tom delu.

Radnici koji su radili na bušenju zakačili su cev gasovoda i gas je počeo da curi. Srećom, radnici su odmah primetili šta se dogodilo i obustavili su radove.

- Vodena mlaznica koja postoji na vozilu za bušenje, sve vreme je hladila burgiju, i nije joj dozvoljavala da se pregreje. Čim su zakačili gasovod, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radnici firmne koja je izvodila radove za potrebe „Vodovoda“ su isključili mašinu i obavestili nadređene, a zatim i policiju i vatrogasce. Da nije bilo vode koja je hladila burgiju sve bi eksplodiralo – kaže za jedan od očevidaca događaja, napominjući da

je sreća i što je pijaca odavno bila zatvorena i nije bilo ljudi u blizini.

Policija i vatrogasci su zatvorili ovaj deo grada i poslali operativni tim na teren.

Kako je za "Blic" izjavio Radojica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije, stanje je bezbedno i radi se na saniranju kvara.

- Zatvoreni su ventili na gasovodu, pritisak je smanjen, iako se u vazduhu u tom delu grada i dalje oseća gas, i očekuje se dolazak nadzornog odbora kako bi se sanirao kvar. Policija je predostrožnosti radi zatvorila za saobraćaj deo Beogradske ulice kod pijace, i nije bilo potrebe za nikakvom evakuacijom stanovništva – kaže Kočović.

Kao smo saznali, radnici koji su izvodili radove nisu imali plan kuda se kreće glavni gasovod u Kraljevu, i zato su probušili cev.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZBEGNUTA KATASTROFA U KRALJEVU U centru grada probusena cev gradskog gasovoda

Izvor: medio.rs, 25.Jul.2015

Do greške je došlo jer radnici koji su izvodili radove nisu imali plan kuda se kreće glavni gasovod u Kraljevu, i zato su probušili cev..Pored ograde gradske pijace u Beogradskoj ulici u Kraljevu, negde oko 18.30 sati došlo je do curenja gasa iz cevi, zbog radova koji su se izvodili u tom delu grada....

Nastavak na medio.rs...

Umalo kraljevačka pijaca da odleti u vazduh

Izvor: Večernje novosti, 26.Jul.2015, 20:03

NAKON što su u subotu oko 18.30 u Beogradskoj ulici u Kraljevu radnici "zakačili" gasovodnu cev, posle čega je došlo do curenja gasa, dalji radovi na istraživanju mogućnosti za priključenje kolektora za potrebe lokalnog vodovoda su na ovoj lokaciji obustavljeni. Sve se dogodilo pored ograde Zelene...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.