ULTIMATUM MALINARA Vučiću, od malina si NAPRAVIO SR..., povećaj cenu CRVENOG ZLATA, blokiraćemo HLADNJAČE I PUTEVE

Izvor: Blic, 28.Jun.2017, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ULTIMATUM MALINARA Vučiću, od malina si NAPRAVIO SR..., povećaj cenu CRVENOG ZLATA, blokiraćemo HLADNJAČE I PUTEVE

Više stotina malinara okupilo se danas na protestu u Arilju i traže da Vlada Srbije hitno preuzme korake kako bi se stalo na kraj, po njihovom mišljenju, monopolu hladnjačara. Oni su naglasili da je ovo poslednje upozorenje pred blokadu magistrala i hladnjača.

Malinari traže da se poveća otkupna cena ovog voća sa 159 dinara po kilogramu na 230 dinara, oko 1.83 evra. Otkupna cena je sada povećana za 49 dinara, ali to, po mišljenju malinara, nije ni približno realnoj ceni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Miodrag Bogdanović, potredsednik Udruženja malinara "Vilamet" iz Ivanjice glasno je govorio kako "niko u Srbiji neće da pomogne seljaku".

- Srpski seljak bere crveno zlato od kojeg država ima najviše koristi. Vučiću, većina naroda glasala je tebe, hitno nešto preduzmi i pomogni seljaku koji te je birao. Neće cela Srbija da radi za pet monopolista. Mora se stati na kraj otimačini hladnjačara. Svaka vlast nas zavlači, niko neće da pomogne malinare koji skapavaju na 40 stepeni. Vučić je u Srbiji sredio stanje, a od malina napravio sr... Ili cena ili totalne blokade - poručio je Bogdanović.

Nakon ovih njegoioh reči, protest nije više tekao mirno. Reagovala je policija i provokatore odvela sa skupa, koji je kasnije nastavljen u istom maniru.

Malinari su, dakle, odlučili da radikalizuju svoje poteze, nakon što raniji pregovori sa predstavnicima vlasti nisu urodili plodom. Uporni su u nameri da svoje zahteve isteraju do kraja.

- Dajte da im već jednom stanemo na kraj. Prekinemo berbu svi u Srbiji i izborimo se radikalnim merama za svoja prava - dodao je Miodrag Klopanović iz okoline Užica.

Malinari su se dogovorili da do 3. jula održe sastanak sa nadležnima i hladnjačarima, a ako ne dođe do dogovora, 7. jula će blokirati sve veće hladnjače i puteve. Traže podršku predsednika Srbije i hitna smenu Radeta Ljubojevića, predsednika Privredne komore Užice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.