UGRIČIĆ: BEZOČNO SAM OPTUŽEN DA PODRŽAVAM TERORIZAM

Izvor: Kurir, 21.Jan.2012, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UGRIČIĆ: BEZOČNO SAM OPTUŽEN DA PODRŽAVAM TERORIZAM

Smenjeni upravnik Narodne biblioteke Srbije Sreten Ugričić izjavio je danas da ne žali zbog toga što više nije prvi čovek te ustanove već zbog toga što odlazi "bezočno optužen" da je podržavao nešto protiv čega se celog života borio.

BEOGRAD - Smenjeni upravnik Narodne biblioteke Srbije Sreten Ugričić izjavio je danas da ne žali zbog toga što više nije prvi čovek te ustanove već zbog toga što odlazi "bezočno optužen" da je podržavao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nešto protiv čega se celog života borio.

Za gnusna podmetanja da podržavam terorizam i nasilje odgovaraće pred sudom list koji me je direktno otpužio na naslovnoj stani", naveo je Ugričić, dan nakon što ga je Vlada smenila.

Ugričić je smenjen zbog potpisivanja pisma podrške koju je Forum pisaca pružio crnogorskom piscu i savetniku predsednika Skupštine Crne Gore, Andreju Nikolaidisu.

Oni su reagovali na proteste iz Srbije zbog Nikolaidisovog teksta u kojem je naveo da bi bio " civilizacijski iskorak" da je bio aktiviran eksploziv pronađen u banjalučkoj hali "Borik", u kojoj je obeležena godišnjica Republike Srpske, u prisustvu državnog i crkvenog vrha iz Srbije.

Ugričić je izrazio žaljenje zbog toga što je jednim neopreznim potpisom, za koji je "verovao da predstavlja podršku slobodi govora i čitalačkom pravu da se bez prethodnog falsifikovanja tumači bilo koji tekst", ušao u surovu sferu dnevne politike.

"Nadam se, i to mi je u ovom trenutku najvažnije, do će do javnosti dopreti istina da nikada nisam i nikada ne bih podržao bilo kakav teroristički akt, da su moja uverenja slobodarska i demokratska, suprotna svakom ekstremizmu i nasilju", naveo je on.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.