UGRADNJA STENTA U BEŽANIJSKOJ KOSI

Izvor: Kurir, 28.Maj.2010, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UGRADNJA STENTA U "BEŽANIJSKOJ KOSI"

BEOGRAD - U Kliničko-bolničkom centru "Bežanijska kosa" počela je primena nove metode ugradnje stentova iz desne ruke, umesto iz prepone, a prva četiri pacijenta koja su operisana uskoro će biti puštena na kućno lečenje, izjavio je koordinator programa "Stent for lajf" u toj ustanovi dr Saša Hinić.

Hinić je rekao da su intervencije obavljene u okviru "Stent for lajf" programa i da se radi o četiri pacijenta koji su doživeli akutni infarkt miokrada, što je iziskivalo hitnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << intervenciju.

- Sve intervencije obavljene su bez komplikacija, lečenje teče po planu, a oporavak traje četiri do pet dana - kazao je Hinić, koji je sa dr Dejanom Jovićem operisao pacijente.

Kada je reč o drugim intervencijama, dr Hinić je kazao da se oko 80 odsto programa tog centra radi pomoću metode iz desne ruke, ali da je prvi put stent implantiran na taj način.

- Postoperativni tok je lakši nego kod metode koja se inače radi preko prepone i pacijenti mogu da hodaju i brže se oporave - kazao je Hinić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.