UBIJANJE I PROTERIVANJE SRBA HRVATSKA SLAVI KAO POBEDU: Ni posle 24 godine od zločinačke Oluje, za pogrom nad Srbima niko nije kažnjen! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Avg.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIJANJE I PROTERIVANJE SRBA HRVATSKA SLAVI KAO POBEDU: Ni posle 24 godine od zločinačke Oluje, za pogrom nad Srbima niko nije kažnjen! (FOTO, VIDEO)

I danas, 24 godine od vojno-policijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa Srba nakon Drugog svetskog rata, Hrvatska obeležava nizom manifestcija kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti, dok se u Srbiji taj dan obeležava kao dan tuge zbog 250.000 prognanih i više od 1.800 ubijenih ili nestalih.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Mario Mihaljević: Oprostite, meni se danas ne slavi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2019

Danas se u Srbiji i Republici Srpskoj obeležava sećanje na žrtve akcije Oluja, dok se u Hrvatskoj on proslavalja kao "Dan pobede i domovinske zahvalnosti"...Ipak, postoje i oni Hrvati koji su odbili da ovaj dan slave, piše "Kurir"...Jedan od njih je i Mario Mihaljević, hrvatski pesnik, radijski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.