U utorak prodavnice moraju da rade najmanje od 9.00 do 18.00 sati

Izvor: Blic, 27.Dec.2013, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U utorak prodavnice moraju da rade najmanje od 9.00 do 18.00 sati

U utorak, 31. decembra, dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, mini-marketi) u Beogradu moraju da rade najmanje od 9.00 do 18.00, saopštio je gradski Sekretarijat za privredu.

Kako je navedeno, prema odredbama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata, na teritoriji grada Beograda, u sredu, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u četvrtak, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9.00 do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 12.00.

U ponedeljak 6. januara, na Badnji dan, kako se ističe, pretežno prehrambene prodavnice moraju da rade najmanje od 9.00 do 18.00, dok na Božić, 7. januara, prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Dodaje se da 1, 2. i 7. januara, nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni, dok benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda radiće 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00.

Odluka o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda propisuje i da 31. decembar i 1, 2, 13. i 14. januara radnje i trgovci koji obavljaju trgovinu van prodajnog objekta mogu da vrše prodaju i dostavu alkoholnih pića i piva od 00.00 do 24 sata.

U saopštenju se naglašava i da su dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Ističe se i da 31. decembra, 1, 2, 13. i 14. januara ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priredjivati muzički program od 00.00 do 24 sata.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.