U utorak preliminarni rezultati završnog ispita za osnovce

Izvor: RTS, 22.Jun.2020, 15:40

U utorak preliminarni rezultati završnog ispita za osnovce

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni u utorak, 23. juna 2020. godine do osam časova na sajtu www.zios.mpn.gov.rs.
Učenici koji nemaju mogućnost uvida u rezultate elektronskim putem, moći će to da urade u školi, saopštilo je resorno ministarstvo.
Takođe, ukoliko učenici imaju bilo koji problem u pogledu uvida u test, potrebno je da se obrate matičnoj školi.
U slučaju primedbi na rezultate testa, roditelji i učenici, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istog dana, od 8 do 15 časova moći će pisanim putem da podnesu žalbu prvostepenoj (školskoj) komisiji u matičnim školama, na obrascu broj 11, koji se može naći u školi ili na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja linku mpn.gov.rs/zavrsni-ispit-za-skolsku-2019-2020-godinu.
Prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u drugostepenim (okružnim) komisijama je sreda, 24. jun 2020. godine od 8 do 16 časova.
Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 28. juna 2020. godine.
Učenici osmog razreda polagali su završni ispit od 17. do 19. juna 2020. godine rešavanjem tri testa - testa iz srpskog/maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa.
Uspeh iz osnovne škole boduje se sa 60 bodova, dok na osnovu uspeha na završnom ispitu učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu.
Ove godine je po prvi put uspostavljen sistem realizacije završnog ispita koji je digitalizovan u svim procesima koji se tiču pripreme, pregledanja i obrade testova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra preliminarni rezultati završnog ispita za osmake u Srbiji, konačni 28. juna

Izvor: Danas, 22.Jun.2020

Preliminarni rezultati završnog ispita za učenike osmog razreda biće objavljeni sutra do 08.00 časova na sajtu www.zios.mpn@gov.rs dok će konačni rezultati biti objavljeni u nedelju, 28. juna, saopštilo je Ministarstvo prosvete Srbije.

Nastavak na Danas...

Ministarstvo: Objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita za osnovce

Izvor: Danas, 23.Jun.2020, 15:33

Preliminarni rezultati završnog ispita za osnovce objavljeni su danas na sajtu a roditelji i učenici koji ne mogu da ostvare uvid u test elektronskim putem, potrebno je da se obrate matičnoj školi, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvete i nauke.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.